Responsive Webdesign is in staat om zich volledig aan te passen aan de schermgrootte van verschillende apparaten voor een optimale gebruikerservaring.

Smartphones, tablets en netbooks zijn niet meer weg te denk uit ons dagelijks leven. Het internetgebruik via een mobiel apparaat is de afgelopen jaren explosief gestegen. Van de 12,4 miljoen internetgebruikers in Nederland ging 60 procent in 2012 mobiel online.

Onder mobiele apparatuur worden laptops, mobiele telefoons en tablets verstaan. De smartphone wordt door 47 procent van de internetbevolking gebruikt en is daarmee het populairst.

De laptop volgt met 34 procent en 19 procent van de internetgebruikers ging in de eerste drie maanden van 2012 online op een tablet*.

Met het gebruik van mobiel internet is ook het gebruik van diverse schermgroottes toegenomen. De meeste websites komen niet op ieder schermgrootte goed uit de verf. Het gevolg is dat een bezoeker zijn aandacht verliest en de website verlaat. De oplossing voor dit probleem is responsive webdesign. Webdesign dat in staat is om zich volledig aan te passen aan de schermgrootte van verschillende apparaten.

De techniek van responsive webdesign biedt hiervoor een complete en passende oplossing. Een website die is ontwikkeld met responsive webdesign dient niet alleen als een gewone website, maar ook als mobiele site en voor gebruik op tablets. Het is als het ware een vloeibare website die zich aanpast aan de beschikbare schermgrootte.

Gebruiksvriendelijk

Behalve dat responsive webdesign qua vormgeving, content en ontwerp dezelfde uitstraling heeft op ieder apparaat, is er nog een groot voordeel. Een responsive website is te onderhouden vanuit hetzelfde Content Management System (CMS). Dus niet voor ieder mobiel apparaat een aparte website bijhouden. Dat bespaart natuurlijk ook een hoop tijd!

Wat zijn de voordelen voor u?

Wilt u meer weten over responsive webdesign? Neem geheel vrijblijvend contact op met POZITIV. We staan u graag te woord en adviseren u graag over een website die bij uw behoeftes past. Met POZITIV kiest u altijd voor een oplossing op maat!

*Lees het volledige artikel over het gebruik van mobiel internet op nu.nl

 

Related Posts